06-57314972 info@rallyenmeer.nl
Logo Tulpentraining

Tulpen Training

De Tulpentraining is een rit van tussen de 100 en 150 kilometer in het midden van Nederland.

Deze oefenrally brengt je 3 uur lang in de Tulpensfeer. We rijden niet alleen op een 1 op 100.000 kaart, maar ook alleen maar met het bijzondere Tulpenrallye pijlen en punten systeem.

Voor zowel deelnemers aan de Tour, Sport als Expert klasse. Voor elk niveau is er een eigen rally uitgezet.

De rally kan aangeschaft en direct gedownload worden op de Redrive website via onderstaande link:

Start locatie

(nabij knooppunt Deil)

Stukje van de Tulpentraining

Meer Informatie

De hele training wordt gereden op een 1 op 100.000 kaart uit 1985. En het systeem is gelijk aan het meest gebruikte systeem van de Tulpenrallye, namelijk pijlen en punten. Het unieke aan dit systeem is dat een pijl en punt alleen gereden mag worden op het moment dat deze aan de beurt is.

Om de voorbereiding zo goed mogelijk te maken, hebben we het reglement “geleend” van de Tulpenrally.

We rijden natuurlijk geen hele rally, daarom is de concentratie vallen en grappen hoger dan bij de normale Tulpenrallye.

Omdat het in Nederland wat drukker is dan in de Franse Alpen, ligt de snelheid weer wat lager. Daarom is het tijdschema wat ruimer.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de training te rijden zonder gebruik te maken van de tijdcontroles, maar je focussen op het navigeren.

Willen jullie meer ervaring krijgen met het rijden van regularity’s? Kijk dan bij onze andere DIY Trainingen, daar zit ook een regularity training bij.

Wil je de rally rijden, maar dan met een trainer aan boord? Ook dat kan, neem dan direct contact met ons op.

 

Individuele training
Met Remco op de achterbank

Rallytraining

De meeste effectieve manier van trainen ter voorbereiding van de Tulpenrallye. Jullie gaan samen met Remco op pad om jullie eigen trainingsrally te rijden. Na een goede briefing gaan jullie van start om regularity’s, omrijconstructies, oude kaarten en nog veel meer uitdagingen aan te vallen. Vanaf de achterbank krijgen jullie gedurende de training diverse tips en tricks. Uiteraard rijden jullie deze training voor het grootste deel volgens het Tulpen-systeem.